הרפואה המודרנית מוצאת ענין הולך וגובר בשימוש בצמחי מרפא, בעיקר אלו המופקים מצמחי הבר. מעבדות בכל העולם חוקרות ומבודדות את החומרים הפעילים , המוספים לתוספי מזון, משחות ותרופות שונות. לדוגמא, הסינים משתמשים בכחמשת אלפים צמחי מרפא. רוב חלקי הצמח משמשים למרפא, לכישוף, לסילוק עין הרע או לסילוק חרקים מהארונות... יש להתאים את "השיקוי" לסוג החולי ולחולה. חשוב לדעת את המידע הזה בשימוש בצמחים. אין אנו מציעים בזאת להשתמש בצמחי בר ללא השגחה או היכרות עם הצמחים. גם חליטת תה צמחים תמימה עלולה להסתיים בנזק בלתי הפיך. שימו לב כי בכל דף צמח שיופיע בקישור, ישנו קישור נוסף למידע מתוך ילקוט הצמחים של נסים קריספיל.
יש שהידע הזה עובר אצלם מדור לדור, והינם רוקחים ומייצרים מצמחי הבר מיני תמציות, שמנים, משחות בשמים ועוד. אחד מאלה הינו שמעון שמלה מ"מרפא הבושם"
מתכון טיבעי אולטימטיבי לחיסון מפני מחלות חורף החומרים: 10 עלי מרווה משולשת חצי כוס של דבש חרובים טבעי שני שורשים של שוש קרח (ליקריץ אותו ניתן להשיג בשוק לווינסקי ובשווקים אחרים) 1 ליטר מים אופן ההכנה: מביאים את המים לרתיחה, במקביל, מועכים את שורשי השוש באמצעות מכות פטיש, מכניסים אותם למים ומרתיחים אותם כ- 5 דקות. מורידים את הסיר, מוסיפים למים את עלי המרווה וחצי כוס של דבש חרובים. מערבבים ושותים חם.
|