סלטים חמיםסלטים חמים

סלט חוביזה חם

סלט חוביזה חם

המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק   

צמחים המרכיבים מתכון זה: חלמית מצויה
עונות איסוף:

עונת החובייזה כבר מגיעה לסופה אך חשוב להציג אותה כי היא מלכת עשבי המאכל ואולי החשובה בהם. לחובייזה שימושים רפואיים שונים: היא משמשת כתחבושת, נגד נפיחות, כתרופה להוצאת ליחה נגד שילשול ועוד. השם "חלמית", המוזכר כבר בתנ"ך, הוא שיכול אותיות של המילה "לחם" וכך גם שמה הערבי – "חובייזה". הקירבה הלשונית למוצר מזון בסיסי כמו לחם מעידה על חשיבותה הרבה במארג התזונתי. כל חלקי צמח החובייזה אכילים: בעלים הצעירים אפשר להשתמש לסלט ומהעלים הבוגרים אפשר להכין ממולאים וקציצות. המתכון השימושי והפשוט ביותר לחוביזה הוא סלט חובייזה מבושלת. עכשיו אנחנו ממש בסוף עונת החובייזה ולכן מומלץ לבשלה.

למאמר בנושא זה



המרכיבים:
  • צרור עלי חובייזה כולל גבעולים ופירות (אם יש)
  • בצל שלם קצוץ
  • שן שום כתושה
  • שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. משרים את החובייזה במים למספר דקות ושוטפים היטב.
2. קוצצים דק ומניחים בסיר רחב עם מעט מים, בצל ושום.
3. מכסים, נותנים להתבשל, ומערבבים מידי פעם עד שמתרכך.
4. לאחר שהתבשלו העלים והחובייזה הפכה לסלט ירוק חם מוסיפים לתיבול שמן זית, מלח ופלפל. תוספת של אזוב (זעתר טרי) תגוון את הטעם.




חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים