קציצות כף-אווז
המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק
צמחים המרכיבים מתכון זה:
כף-אווז האשפות
עונות איסוף: קיץ
כף-אווז האשפות בשיאו בתחילת הקיץ, נמצא במקבצים גדולים ובעונה זו עליו יפים וטעימים
על-פי המסורת עלי כף האווז מצויינות להגברת תפוקת החלב אצל נשים מניקות
המרכיבים:
- צרור גדול של עלי כף-אווז
- 3 ביצים
- קמח שיפון או כוסמין מלא
- מלח ופלפל
- שמן טיגון
אופן ההכנה:
- בסיר גדול חולטים את עלי כף האווז כ- 5 דקות
- מסננים את המים, סוחטים וקוצצים דק
- שמים בקערה ומוסיפים את הביצים ומלח ופלפל לפי הטעם
- מוסיפים קמח עד ליצירת עיסה יציבה
- מחממים בסיר שמן עמוק לטמפרטורה גבוהה
- בעזרת כף מכניסים אל השמן את תערובת הקציצות
- כאשר הן מזהיבות מוציאים ומניחים על נייר סופג.