מרק מלוכיה (בנוסח כפריי הדלתא במצרים)
המתכון באדיבות נסים קריספיל (ילקוט הצמחים)
צמחים המרכיבים מתכון זה:
מלוכיה נאכלת
עונות איסוף: באביב ותחילת הקיץ (מאי- ספטמבר)
מרק מלוכיה הוא "מאכל מצרי"- או שאוהבים אותו או ששונאים אותו. הסיבה היא שהצמח רירי...
המלוכיה תופסת במצרים מקום שני כמאכל לאומי, לאחר הפול המצרי הידוע, כזן היתה גם במצרים העתיקה.
הרמב"ם שחי במצרים וניזון מהמלוכיה,הזכיר בכתביו את המלוכיה כצמח מאכל .
בארץ היא נמכרת בשווקים מסויימים, ויש המיבשים את העלים או מקפיאים אותם לשאר ימות השנה בהם לא ניתן להשיג את הצמח טרי.
המרכיבים:
- 1 ק"ג עלי מלוכיה רחוצים ומופרדים מהגבעולים
- 6 כוסות מים לבישול
- שני בצלים גדולים
- 3-5 עגבניות
- תבלינים: מלח, פלפל, אבקת מרק ללא גלוטן
- 4-6 שיני שום כתוש
- 2-4 כפות שמן לטיגון
- שתי כפות סלרי קצוץ דק
- שמיר קצוץ
- (אפשרי להוסיף קוביות בשר בקר)
אופן ההכנה:
- מפרידים את העלים מהגבעולים, מייבשים וקוצצים דק דק
- מרסקים את העלים לעיסה בבלנדר
- מבשלים את המים העלים והבצלים השלמים עד שמתרכך ומועכים.
- במחבת מטגנים: את גבעולי הסלרי הקצוצים ושיני השום עד שמזהיבים
- מוסיפים למרק
- מתקנים ,תיבול, אפשר להוסיף קארי הודי.
- אפשרי לבזוק שמיר קצוץ