מלפפונים חמוצים עם נירית הקמה
המתכון באדיבות סבא יוסל
צמחים המרכיבים מתכון זה:
נירית הקמה
עונות איסוף: אפריל עד יוני
בתחילת הקיץ, פורחת הנירית במרכז הארץ ובצפון. היא ניכרת בסוככים הצהובים.
הצמח מכיל שמן אתרי בעל ריח, ולכן משמש כתבלין בתעשיית הכבושים. הצמח מכונה לעתים גם "שמיר". תפרחתו מרובת פרחים אשר צבעם צהוב. כל חלקי הצמח העל קרקעיים נאכלים מבושלים או כמות שהם.
המרכיבים:
- 3 קילו מלפפונים קטנים וישרים.
- 1 צרור שמיר או : ענפים, עלים וסוככים של נירית הקמה שאספתם בשדה - שטופים
- 4-6 שיני שום
- 3 כפות גדושות מלח גס
- מים
- פלפל חריף אופציונלי
- יש המוסיפים גזר חתוך ועלי סלרי.
אופן ההכנה:
- מניחים את המלפפונים בצפיפות בצנצנת זכוכית
- מוסיפים מידי פעם את הירקות: שום, שמיר , (או נירית)
- ממיסים את המלח בחצי ליטר מים חמים.
- יוצקים וממלאים במים
- מניחים פרוסת לחם ועליה צלחת או משקולת ומכסים בבד.
- מניחים את הצנצנת במקום מוצל ליממה (לא פותחים)
- יש הממליצים להפוך את התוכן ויש הממליצים לא להתערב בתהליכים למשך 5 ימים תמימים
- אם החיידקים לא מתרשלים- יהיו לכם מלפפונים חמוצים נפלאים, ללא חומרים משמרים.
- לא להתייאש אם לא מצליחים בפעם ראשונה, משנה לשנה תשתפרו....