מרק ציר סרפדים
המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק
צמחים המרכיבים מתכון זה:
סרפד צורב,
סרפד הכדורים
עונות איסוף: חורף
הדרך הפשוטה ביותר להכין מרק סרפד היא לבשל מעלי הסרפד ציר ולהשתמש בו כדי להעשיר מרק קיים. קחו בחשבון שלסרפד יש טעם דומיננטי ומעניין ולכן הוא ישפיע על טעמו הכללי של המרק.
המרכיבים:
מרק שאתם אוהבים (הכי טוב – מרק ירקות עשיר)
צרור גדול של עלי סרפד, אפשר עם הפירות.
אופן ההכנה:
1. מכינים את המרק האהוב עליכם או מרק ירקות עשיר כלשהו.
2. חולטים את עלי הסרפד במים למשך מספר דקות.
3. מכניסים את עלי הסרפד החלוטים עם מי החליטה למעבד מזון ומעבדים עד ליצירת מירקם חלק.
4. מוסיפים את התערובת החלקה למרק.