צלפים כבושים - מתכון נוסף
המתכון באדיבות דוד שחק
צמחים המרכיבים מתכון זה:
צלף קוצני,
צלף מצרי,
צלף סיצילי,
צלף סחוסי
עונות איסוף:
צלפים כבושים מהווים תבלין אנין ועדין למאכלים מיוחדים כמו
לשון ברוטב צלפים ( מתכון בקרוב) וגם למאכלי יום-יום כמו פסטה ודגים.
את מי הכבישה אפשר לנצל להכנת מאכלים אחרים
עונת איסוף: ברוב חלקי הארץ באביב ובתחילת הקיץ
המרכיבים:
- פקעי ( ניצני) צמח הצלף, או פירות צעירים
- מים
- חומץ בן-יין
- תבלינים: עלי דפנה, שום , פלפלים חריפים
- צנצנות קטנות מעוקרות
אופן ההכנה:
- קוטפים את פקעי הצלפים (ניצנים) או את הפירות הצעירים ( האביונות)
- משרים במים במשך 3 עד 4 ימים ומחליפים את המים מידי יום, על מנת להוציא את המרירות
- מערבבים את המשרה: (לא מבשלים) 50 אחוזים מים ו 50 אחוזים חומץ בן-יין. על כל כוס נוזלים
- מוסיפים כף מלח גס.
- שופכים על הצלפים
- מוסיפים תבלינים לפי העדפה: פלפל, שום, עלי דפנה
- לאחר שבוע כשהצלפים מוכנים
מוציאים את הנוזלים והתבלינים
שופכים על הצלפים שמן זית עם כמון
בתיאבון!!!
ספרו לנו איך המתכון