תבשיל לוביה וביצים ( שקשוקה או לצ'ו)
המתכון באדיבות מתכון עממי
צמחים המרכיבים מתכון זה:
לוביה מצרית
עונות איסוף: קיץ
לוביה מצרית הוא צמח בר בארץ שמקורו מאפריקה והוא גדל ליד מקורות מים מתוקים. הפרי תרמיל כשהוא צעיר הוא עדין וטעים.
המרכיבים:
חומרים ל-4-6 מנות:
6 ביצים טרופות
200 גרם תרמילי לוביה טרייה, חתוכה לרוחבה לפיסות באורך 1 ס"מ
1/2 כוס שמן זית
6 בצלים ירוקים פרוסים דק
1 פלפל ירוק קצוץ
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
גבינת עיזים להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מטגנים את תרמילי הלוביה, בצל ופלפל ירוק, למשך כ-10 דקות או יותר, מחממים במחבת רחבה שמן. במחבת רחבה , באש בינונית.
- יוצקים את הביצים הטרופות על הירקות. מתבלים ובוחשים היטב, מבשלים עד שהביצים נקרשות.
מגישים חם או פושר.
אפשר לשים לצד גבינת עיזים.