מאפה שמרים ממולא בירוקי בר
המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק
צמחים המרכיבים מתכון זה:
אזוב מצוי,
חלמית גדולה,
סלק מצוי
עונות איסוף:
המרכיבים:
למילוי
צרור חוביזה וסלק בר
אזוב טרי ומרווה.
ניתן לבשל תפוחי אדמה או בטטה ולהשתמש בהם במילוי.
מלח
שמן זית
לבצק:
לסטרטר של הבצק:
1/2 כוס מים חמימים
2 כפות שמרים טריים
1/2 כף סילאן (דבש תמרים)
1/2 כוס קמח מלא אורגני
להמשך הבצק:
1 כוס קמח כוסמין אורגני
1 כוס קמח מלא אורגני
1/2 1 כפות שמן זית אורגני מכבישה קרה
1/2 כפית מלח ים טבעי אורגני
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הסטרטר של הבצק בקערה. מניחים למשך עשר דקות. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמחים, מלח ושמן הזית ולשים על משטח מקומח היטב (בקמח מלא), עד לקבלת בצק חלק ובלתי דביק. מניחים בקערה מכוסה בניילון נצמד או במגבת לחה למשך 45 דקות.
2. קוצצים את כל החוביזה וסלק הבר ומערבבים עם מעט מלח שמן זית ועלי אזוב טריים.
3. מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח, מוציאים ממנו אוויר ומחלקים בעזרת סכין חדה ל-16 חלקים שווים.
4. מחממים תנור לחום 220 מעלות, בתכנית אפייה שאיננה טורבו.
5. מרדדים דק מאוד את חתיכות הבצק. מניחים במרכז כל עיגול מרודד מעט מהירוקים הקצוצים. סוגרים את הבצק לחצי עיגול ומהדקים בעזרת מזלג או מצבט. מניחים בתבנית תנור על גבי נייר אפייה.
6. מושחים את מאפה בחלמון טרוף עם כף מים ומפזרים מעט שומשום ומעט קצח. מכניסים לתנור ואופים במשך 13 דקות או עד להשחמה. מוציאים ומגישים.