הדפסה
אוג הבורסקאים

בימים אלה מסתיימת עונת הקטיף שלו.

על תבלין הסומאק- אוג הבורסקאים.   08/10/2007
תבלין הסומאק, הלו הוא פריו האדמדם חמצמץ של אוג הבורסקאים, היה ידוע מימים ימימה בתור תבלין, ומקור צבע לעיבוד עורות. פרופסור אבי שמידע כותב כי שם המין ניתן לו על שם אוג מלך הבשן...בהזדמנות הקרובה נברר למה ומדוע. הצמח מוזכר במקורותינובין הפירות החייבים במעשר (מעשרות א', פאה ה')
למידע נוסף על הצמח הקליקו על התמונה הקטנה ...
הפירות המבשילים בעונה זו הינם חומר הגלם לתבלין הסומאק בנפוץ במטבחים רבים.
זה הזמן לצאת לטבע ולהצטייד בפירות ( בכמות לתצרוכת ביתית בלבד).
למתכונים עם סומאק גילשו למאמר



סומאק: נותנים כבוד לתבלין האדום,
שכתבו טלי ואורי-מאיר צ'יזיק
אם ידועים לכם מתכונים עם חומרים מצמחי בר שאינם מוגנים, שילחו לנו ונפרסם כאן באתר.
גינון חסכוני במים