הקירבה הלשונית למוצר מזון בסיסי כמו לחם מעידה על חשיבותה הרבה במארג התזונתי. כל חלקי צמח החובייזה אכילים:
בעלים הצעירים אפשר להשתמש לסלט ומהעלים הבוגרים אפשר להכין ממולאים וקציצות. המתכון השימושי והפשוט ביותר לחוביזה הוא סלט חובייזה מבושלת. עכשיו אנחנו ממש בסוף עונת החובייזה ולכן מומלץ לבשלה.
סלט חובייזה מבושל
המרכיבים:
צרור עלי חובייזה כולל גבעולים ופירות (אם יש)
בצל שלם קצוץ
שן שום כתושה
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. משרים את החובייזה במים למספר דקות ושוטפים היטב.
2. קוצצים דק ומניחים בסיר רחב עם מעט מים, בצל ושום.
3. מכסים, נותנים להתבשל, ומערבבים מידי פעם עד שמתרכך.
4. לאחר שהתבשלו העלים והחובייזה הפכה לסלט ירוק חם מוסיפים לתיבול שמן זית, מלח ופלפל. תוספת של אזוב (זעתר טרי) תגוון את הטעם.
אורי אומר ועושה, בביתו אוכלים עשבים והרבה...
לאתר של אורי