הדפסה

פירות התאנה - בשיא הבשלות, רק לקטוף, לאכול ולרקוח...

שפע מן הטבע - המלצה להכנת ריבת תאנים   12/08/2008
"לך אל הנמלה עצל, ראה דרכיה וחכם" אמר שלמה המלך החכם באדם. בעונה זו עסוקות הנמלים באגירה ובאיסוף מזון לחורף. לנו, לבני האדם חם... בימי קדם היו גם בני אדם משמרים, כובשים, רוקחים ומייבשים מיני מזון לימי החורף. בעונה זו מבשילים פֵּרות התאנה,

אפשר למצוא אותם בוואדיות מטוילים, בבוסתנים נטושים, בבורות מים או אצל הירקן.

פרי התאנה הוא פרי חושני בצורתו וטעמו טעם "גן עדן" (לאוהבי הפרי).
מה מתאים יותר ממנו להכנה לקראת חג האהבה החל בטו באב?

עץ התאנה הוא העץ הראשון המוזכר בתורה בספר בראשית. אדם וחוה נעזרו בעלי תאנה על מנת להסתיר את מערומיהם לאחר שאכלו מעץ הדעת.

הפריית הפרי היא תהליך מיוחד במינו, ונעשה ע"י צרעה קטנטנה...

בכתבה זו אנו מעודדים אתכם לארות תאנים ולהכין מרקחת (ריבה) שממנה תיהנו בימי הקיץ כמו גם בימי החורף הקרים - עת תהיה התאנה בשלכת.

המתכון שעובד מאסופת מתכונים שלפניכם, הוסף השבוע למדור המתכונים שבאתר.
אתם מוזמנים לחוות דעתכם ע"י מתן משוב בכלים הנמצאים בתחתית כל מתכון. 

 למי שהחמיץ - מתכון להכנת ריבת תאנים

הרבה אהבה מצוות אתר צמח השדה!

גינון חסכוני במים