אשר יאפשרו למגוון בעלי חיים וציפורים ליהנות מצוף הפרחים ומהפירות המבשילים. צמחיה מעורבת תבטיח מקומות קינון לסוגי ציפורים שונות
וכן תקיים מיגון סוגי חרקים הן בין ענפי הצמחים והן מתחת להעלים הנושרים המכסים את פני הקרקע.
לגינת ציפורים המלאה חיים רצוי להוסיף מקור מים ורצויה העשרה במקור מזון נוסף – פינת האכלה.
ישנם עשרות מיני צמחים אותם ניתן לשתול בגינה למשיכת ציפורים ופרפרים. את רשימות הצמחים האלו ניתן למצוא באתר האינטרנט "המרכז לטיפוח ציפורי הבר בחצר" .
מהי גינה מזמינה?!
גינה מזמינה - גינה המשלבת מספר סביבות חיים, אורגנזמים וצמחים שונים ותורמת לאיכות הסביבה. הגינה המזמינה מייצגת בצורה מינימאלית וזעירה את האקוסיסטמה הגלובלית. בגינה המזמינה נשלב אלמנטים שונים מעולם החי והצומח יחד וליצור
סביבות חיים שונות. בגינה המזמינה נוכל למצוא מארגי מזון שונים.
גינת הציפורים מהווה חלק מהגינה המזמינה. כך יגדלו האפשרויות וכמובן יגדל מגוון המינים המשולבים בגן.
גינות מזמינות יכולות לקום במתחמי בתי ספר להם שטחים פנויים ובלתי מנוצלים, במוסדות ציבור הקשורים למערכת החינוך, בגינות פרטיות ובאתרים נוספים.
לגינת ציפורים המלאה חיים רצוי להוסיף מקור מים ורצויה העשרה במקור מזון נוסף.
ככל שהגינה תהיה גדולה יותר ומגוונת יותר יגדל מספר מיני הציפורים הפרפרים ובעלי חיים נוספים שימצאו בא.
רעיונות לגינה מזמינה באתר הבא מאנגליה Space For Nature
http://www.wildlife-gardening.org.uk/default.htm
ומהארץ
גינה מזמינה ברת קיימא
ציפורים בסיסבה הקרובה
ציפורים ליד משכנות האדם
ציפורים משמשות כמפיצות זרעים פעילות
האלון והעורבני שחור הכיפה
עורבנים בארץ נפוצים בכמויות גדולות מאד באזורי יערות אלוני התבור. העורבנים להוטים על בלוטי האלון. הם נוהגים לאכול חלק מהבלוט ולהשליך. ( החלק הנאכל – אינו מכיל את העובר). הבלוטים האכולים לא מאבדים מכושר נביטתם וכך הם תורמים העורבנים להפצת האלונים. לעיתים טומנים העורבנים בלוטים 'לשעת צרה' באדמה, לרוב בערימות עפר תחוחות, שנוצרו על ידי חפירת החולד בקרקע. אף בלוטים אלה, שלרוב נשכחים בקרקע, נובטים בהמשך.
עוד על העורבני שחור הכיפה:
הסבכיים וצמחי החורש הים תיכוני
נמצא שיש מתאם בין תקופת הפריחה של צמחי החורש הים תיכוני האשחר רחב-העלים, האלה הא"י האלונים ועוד לבין תקופת נדידת הסבכיים דרך ישראל. הם פורחים באפריל מאי ואז עובר שיא נדידת האביב של הסבכיים האלה הא"י מבשילה את פירותיה לקראת אמצע- סוף אוגוסט בירושלים ואז נודדים ועוברים דרך התחנה מספרים עצומים של סבכיים, מספרים גדולים בהרבה מאשר המספרים שחולפים במהלך ספטמבר אוקטובר ונובמבר.
נשאלת השאלה האם הסבכיים התאימו את עונת נדידתם לתקופת הבשלת הפירות של החורש הים תיכוני או שהצמחים התאימו במהלך האבולוציה את מועד הפריחה לתקופת נדידת הסבכיים?
מידע ודיון מאלף בנושא זה תוכלו למצוא במאמר 'ביולוגיה של הפצת פירות וזרעים בחורש הים-תיכוני' שחובר על ידי ד"ר אבי פרובולוצקי; ד"ר גדי פולק; ד"ר אסתר לחמן.
עוד על משפחת הסבכיים:
בימים אלה מוביל אתר " טיפוח ציפורי הבר בחצר הבית" מהלך של ספירת ציפורים בחצר הבית
הנכם מוזמנים להשתתף
לפרטים www.yardbirds.org.il