שמורת בני ציון, הינה שמורת טבע הנמצאת בלבו של שטח חקלאי מעובד, בשיפוליו של רכס הכורכר השני המקביל לחוף הים התיכון, כמטחוי עין (כ10 דקות נסיעה) מכביש 2, תל-אביב חיפה ומרכז הקניות שפיים הסואן, ממערב למושב בני-ציון.
לא רבים מכירים את השמורה כיוון שאין בה אטרקציות מלאכותיות אלא טבע ופרחים ושקט לרוב.
השמורה שהכניסה אליה ללא תשלום, מאופיינת ברובה בקרקעות חמרה, ובה צומחת צמחייתה המקורית הטבעית של השרון . במקום שני שבילים קצרים לטיול רגלי בלבד. הכניסה בכלי רכב או אופניים אסורה בהחלט, בכדי לא לשנות את תוואי הניקוז ולרמוס צמחים.
המקום הוכרז כשמורת טבע כבר בשנת 1968
יודעי דבר מספרים על 300 מיני צמחים שונים הגדלים במקום, חלקם נדירים.
רוב הצמחייה הינה נמוכה, כולל שיחים לא גבוהים, צמחי בצל ופקעת וחד שנתיים. (בתה וגריגה)
המגיעים למקום מתאהבים בפסטורליה , חובבי טבע וצמחים מבקרים כאן שוב ושוב , כל עונה ויחודה, צבעיה וניחוחה.
השבוע פורחים במקום:
מרבדי כלניות וסביונים, ילקוט הרועים בעל פרחים קטנטנים ופירות בצורת לב, ציפורנית מגוונת, מרווה מצויה פורחת פה ושם בסגול, קבוצות גדולות של ריכפה מזרחית, פרחי חיננית הבתה שצלמים אוהבים לצלם אל מול האור.
פריחתו הצהובה של שיח צחנן מבאיש מושך אליו דבורי דבש לרוב, שיחי המתנן השעיר הפורח גם הוא בצהוב – לא מושכים תשומת לב רבה ולא מוכרים ע"י רבים, זה המקום לערוך היכרות.
הגענו למקום – קבוצת משוגעים, לצפות בפריחת שני הצמחים נדירים, ולא התאכזבנו:
רומוליאה סגלולית – גיאופיט נמוך ממשפחת הנרקיסיים, מופיע בצבעי ורוד סגלגל ולבנבן, ספרנו מעל ל 20.
והשרך : לשון אפעה קטנה, על שם עליה הדומים לנחש האפעה. צמח זה גובהו כ 5 ס"מ או פחות, נדרשות עיני נץ לגלותו.
הפריחות במקום דינמיות, מעתה ועד לאביב המאוחר לא יפסק מצעד הצבעים והריחות , אתם מוזמנים להגיע עם כל המשפחה ולהתאהב במקום !!!
איך מגיעים?
המסלול מתחיל בכיכר, מזרחית לכביש תל אביב חיפה (החוף), בסמוך למעבר מתחת הכביש לקיבוץ שפיים. משם פונה המסלול מזרחה (לכוון חוות רונית) על דרך עפר כבושה ונוחה ונסיעה תוך שהוא עובר בתוך פרדסים ומטעים. לאחר כ - 300 מ' פונה המסלול צפונה, חוצה את אפיק נחל רשפון, פונה מזרחה וחוצה את מסילת הרכבת וממשיך לאורך הפרדסים עד למושבים בני ציון וחרוצים.
מעט לפני הישוב נראה שלט קטן המכריז על השמורה נפנה צפונה וכבר אנו במגרש חניה קטנטן .
הכניסה ללא תשלום - מתאים לכל המשפחה.
פעילות מומלצת:
חפשו את הצמחים בדף הבית בתיבת החיפוש, הדפיסו לכם אלבום של צילומי הפרחים המוזכרים בכתבה וחפשו אותם בשטח. במידה ותתקשו, גלשו לאתר באמצעות הטלפון הסלולרי. הפרטים
דווחו לנו באתר צמח השדה מה התחדש ומי פורח השבוע .