הדפסה
רגלת הגינה

מעדן מימי קדם...

עדנה לרגלת הגינה הלוא היא הפרפחינה...   03/10/2010
ביקור תמים ביום ראשון בסופרמרקט גרם לי לתדהמה. רוב רובם של  מדפי הירקות היו ריקים, אך מעל למדף הפטרוזיליה צדה את עיני דבוקה של מספר מארזים שבתוכם נחו בשלווה ריג'לעך. על המארז השקוף היתה מדבקה זוהרת שהכריזה: "פרחפחינה - מעדן מימי קדם עשירה באומגה 3....

יש לציין שנשימתי נעתקה....
הייתי באמצעה של שיחת פלאפון עם אחת מבנותי והיא תמהה  מה קורה לי ולמה אני לא עונה...
נפלא חשבתי- לרגלת הגינה  יש עדנה.



בילדותינו אספנו את הצמח שהיה עשב בר שהתרבה מהר מידי וקיצצנו אותו במכשיר מיוחד כדי להאכיל את העופות בעליו הקצוצים - כדי שהחלמונים יהיו צהובים יותר.

מי אכל אותו אצלינו? מי ידע על אומגה 3 שחשוב והמזין שהוא טומן בחובו?

מיד גגילתי את שם הצמח ומצאתי מבחר מתכונים עממיים וגם מתכון חדיש ויפיוף
שהשף קובי מזרחי נתן את אישורו לפרסם
הנה הוא לפניכם

ומתכונים נוספים מהצמח מצורפים הן בדף הצמח רגלת הגינה
וכן במדור :  צמחי בר נאכלים- ברשימת המתכונים תבחינו במתכונים חדשים ליד ישנים

 

גינון חסכוני במים