מקור-חסידה שעיר הוא עשבוני רב-שנתי שצומח במדבר ומופיע לרוב בקבוצות גדולות. בסתיו הוא מצמיח על-פני הקרקע שושנת עלים מחולקים לאונות משוננות הנישאים על פטוטרות שאורכן כאורך הטרף. בהמשך העונה מתרוממים לגובה 30 ס"מ גבעולים דקים הנושאים עלים מחולקים לאונות משוננות עד מנוצים, אבל קטנים יותר מעלי השושנת אורכם 8-4 ס"מ. כל חלקי הצמח מכוסים בצפיפות שערות רכות המקנות לצמח מראה אפרפר. לעתים נלכדים בשערות גרגרי חול המוסיפים להגנה על העלים בפני קרינת השמש החזקה והרוח המייבשת. לצמח שורש מעובה רב-שנתי שלו שורשים צדדים דקים וארוכים. על השורשים הצדדים מתפתחות פקעיות מאורכות.
הפרחים נישאים על עוקצים קצרים בקבוצות של 6-3. פרחי כל קבוצה נפתחים בהדרגה אחד אחד. לפרח 5 עלי גביע ירוקים מקווקוים בצידם החיצוני. קוטר הפרח 3-2 ס"מ. עלי הכותרת בצבע ורוד עד סגול ובבסיסם כתם חום-כהה שמובילות אליו דרכי צוף. על רקע הכתם הזה בולטים חמשת המאבקים שהאבקה בהם בצבע צהוב-כתום בהיר. הפרחים נפתחים בשעות הבוקר אך עלי הכותרת נושרים אחרי מספר שעות בלבד. חמש פרודות הפרי צמודות זו לזו והמלענים הארוכים שלהן (8- ס"מ) צמודים זה לזה ויוצרים מקור ארוך, כמו בשאר המינים בסוג זה. למלענים שערות צהובות ארוכות המסייעות לפיזור הזרעים ברוח.
הפקעיות המתפתות על השורשים עשירות בחלבון וטעמן מתוק. הן נאספות למאכל בידי הבדואים של מדבריות סהרה והמזרח התיכון. במחקרים שנערכו בישראל התגלה שלמיצוי מפקעיות אלה יש ערך לטיפולי רפואה וקוסמטיקה.
בארץ הוא גדל במדבר יהודה, בנגב ובערבה. תפוצתו העולמים סהרו-ערבית אך הוא מופיע גם באיי כרתים וקפריסין.
התיאור של מין זה מיוחס לבוטנאי Charles Lois L’Heritier de Brutelle משנת 1789. בתחילה הוא נחשב לאחד ממיני הגרניון (Geranium) אך הוכר אחר-כך כאחד המינים של מקור-חסידה (Erodium). בתחילה הוא קיבל את השם Erodium hirtum וכך הוא מופיע גם ב- Flora Palaestina בהוצאה הראשונה משנת 1972. לפי שם זה נקבע השם העברי של המין היות ותרגום המילה hirtum הוא שעיר. פירוש השם crassifolium הוא עבה-עלים.
כתב עמרם אשל