קדד ים-המלח הוא צמח חד-שנתי מדברי שרוע, לא קוצני. העלה קצר, ובו מעט עלעלים. ראש העלעל קטוע או מפורץ קלות.
קדד ים-המלח פורח במרס–אפריל. הפרחים לבנים, ערוכים בתפרחות בנות 2 פרחים הנישאות על עוקץ ניכר, אורך הפרח 10–15 מ"מ. הפרי הוא תרמיל מכוסה שערות הדוקות, דק, עוביו פחות מ-3 מ"מ. בצורתו הוא קשתי קמעא, קעור עד מרזבי בצידו החיצוני. צבעו בשוליו נוטה לאדום. בקצהו זיף ארוך. התרמיל בולט כמעט כולו מהגביע.
קדד ים-המלח נדיר, גדל בנופי ערבה ומדבר קיצוני, בעיקר בבקעת ים המלח וסביבתה. תפוצתו העולמית משתרעת במדבריות צפון אפריקה ודרום-מערב אסיה.
קדד הוא סוג ענק של קטניות עם פרחים פרפרניים ועלה מנוצה למספר גדול של זוגות-עלעלים. אין קנוקנת בקצה העלה, ובכך קל להבדיל בין קדד לבין בקיה. מאפיין את הסוג פרי קדוד, היינו שקליפתו כפופה מתפר-הגב פנימה ויוצרת מחיצה המחלקת את הפרי לאורכו לשתי מגורות. קל לזהות את ייחודו של הפרי לפי השקע שלאורך תפר-הגב. הסוג קדד הוא מתחרה רציני על התואר "הסוג עם מספר המינים הגדול ביותר" – מונים 2000 מיני קדד בעולם, רבים מהם במערב אסיה ומרכזה. גם בארץ הוא ראשון במספר מיניו: 55 מינים שונים של קדד גדלים בחלקי הארץ השונים, רבים מהם בתנאים קיצוניים, כמו מדבר או מרומי הרים. כחצי מן המינים בארץ הם עשבים חד-שנתיים, אך חלק מן המינים הם בני-שיח קוצניים.
כתב מייק לבנה