סלט מוקפץ של רגלת הגינה
המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק
צמחים המרכיבים מתכון זה:
רגלת הגינה
עונות איסוף:
רגלת הגינה נפוצה בכל גינה או שדה במהלך הקיץ, היא בריאה מאוד ומכילה כמויות גדולות יחסית של חומצת השומן אומגה שלוש, ויטמינים ומינרלים רבים. זה צמח "פצצת בריאות"
ניתן להכין ממנה מגוון מאכלים והנה דוגמא ראשונה:
המרכיבים:
- צרור רגלת הגינה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שתי כפות שמן זית
- מעט לימון
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בווק.
- קוצצים את ענפי הרגלה לחתיכות בגודל של כ-2 ס"מ
- מוסיפים לשמן החם ומקפיצים מספר דקות (לא יותר מידי כדי שלא יהפוך לעיסה)
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים עם חצי לימון סחוט.