כבושים וחמוציםכבושים וחמוצים

שימור עלי-גפן למילוי

המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק

צמחים המרכיבים מתכון זה: גפן היין
עונות איסוף: תחילת הקיץ כאשר העלים גדולים ועדין רעננים

מלקטים עלי גפן גדולים, ומשמרים עד שרוצים להכין מהם עלי גפן ממולאים או שלל תבשילים אחרים.


המרכיבים:
  • עלי גפן גדולים וצעירים
  • צנצנת זכוכית עם מכסה מתברג
  • מלח ים
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב את עלי הגפן
  2. דוחסים אותם לתוך הצנצנת
  3. מכסים במים ומודדים את כמות המים שהוספה
  4. על כל כוס מים שהוספה מוסיפים כפית גדושה של מלח ים
  5. מכסים בשמן
  6. סוגרים ומשאירים במקום קריר ויבש למספר חודשים

 




חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים