שימור עלי-גפן למילוי
המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק
צמחים המרכיבים מתכון זה:
גפן היין
עונות איסוף: תחילת הקיץ כאשר העלים גדולים ועדין רעננים
מלקטים עלי גפן גדולים, ומשמרים עד שרוצים להכין מהם עלי גפן ממולאים או שלל תבשילים אחרים.
המרכיבים:
- עלי גפן גדולים וצעירים
- צנצנת זכוכית עם מכסה מתברג
- מלח ים
- מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את עלי הגפן
- דוחסים אותם לתוך הצנצנת
- מכסים במים ומודדים את כמות המים שהוספה
- על כל כוס מים שהוספה מוסיפים כפית גדושה של מלח ים
- מכסים בשמן
- סוגרים ומשאירים במקום קריר ויבש למספר חודשים