מתוקיםמתוקים

סורבה סברס

המתכון באדיבות שכנה יפה ואופה

צמחים המרכיבים מתכון זה:
עונות איסוף: תחילת הקיץ

לפירות הצבר שהגיעו אלינו מאמריקה יש טעם אקזוטי, המתכון "סורבה סברס"  מתאים ליום האהבה...
זה תמיד קורה לקראת טו באב: פירות הצבר מבשילים בבוסתנים, בצידי הדרכים צצים לפתע מוכרי "סברס", ויש היוצאים לקטיף בחבורה. למה לשלם 10 שקלים עבור מיכל פלסטיק בסופר?! האם לא נחמד וחסכוני לצאת לקטיף עצמי? אבל רגע... זו משימה בהחלט לא פשוטה.
ראשית יש לקבל מודיעין היכן נמצאים הסברס הטובים והבשלים ביותר.
שנית יש להצטייד בציוד מתאים, כי הרי לסברס אלפי קוצים קטנטנים וערמומיים (כך הפרי מגן על עצמו) הנוטים לדקור את הלשון החיך ומה לא?!
הציוד הדרוש:
מיכל לאיסוף
אביזר קטיף: אפשר לאלתר מכופסאת שימורים (בגודל של זיתים )וחבר לה במסמרים מוט ארוך ואתם מוכנים.
למקצוענים, במקום כופסאת פח מאולתרת, ישנו אביזר בעל שני ראשים , המתאים לקטיף של סברס קטנים וגדולים.
אחרי הקטיף, גלגלו את הפירות בחול, על מנת להוריד את הקוצים.
את הפרי מקלפים ע"י חיתוך שכבה של כסנטימטר בשני הקודקודים, חיתוך לאורך ה"בטן" וקילוף, (הציצו פעם כיצד עושים זאת המקצוענים).
חשוב מאוד:
הפרי בטעמו המיטבי בעודו קר.
ואזהרה: אכילה מופרזת עלולה לגרום לעצירות...


המרכיבים:
  • 3 ביצים
  • 5 סברסים, נקיים מקליפה
  • 1 שמנת להקצפה -פרווה (ריץ') או  חלבית 
  • מיכל קטן של מיץ מרוכז וקפוא: לימון או ליים 
  • מעט ליקר פירות
  • ביסקויטים פתי בר לריפוד התבנית, או פירורי גרהם.

אופן ההכנה:
  • מקציפים את הביצים, ללא הפרדה עד לקצף יציב,
  • מוסיפים לאותה הקערה את השמנת ( ריץ' מגיב טוב יותר)  וממשיכים להקציף,
  • כשהקצף יציב שופכים את תוכן המיץ המרוכז, הליקר, ואת הסברסים המפוררים  ומערבבים בכף.
  • שופכים לתבנית קפיצית מרופדת בביסקויטים -9 אינץ'
  • מקפיאים לפחות 6 שעות.
    הגשה:
    מניחים נייר תחרה על צלחת מוגבהת, משחררים את מסגרת התבנית ומקשטים בעלי נענע או פרוסות קיוי
    מחמאות מובטחות.



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים