מרקחת (ריבת) תאנים
המתכון באדיבות (אסופת מתכונים)
צמחים המרכיבים מתכון זה:
תאנה
עונות איסוף: קיץ
" כל הפירות יש בהם פסולת. תמרים יש בהם גרעינים, ענבים יש בהם חרצנים, רימונים יש בהם קליפין, אבל התאנה כולה יפה לאכול. " (ילקוט שמעוני)
פרי התאנה אינו מבשיל בבת אחת, בתחילה מבשילים פירות בודדים והקצב מתגבר ככל שהקיץ מגיע לשיאו בחודש אב. פעולת קטיף התאנים היא "ארייה" .
הכנת ריבת תאנים מצריכה השקעה בהכנתה אבל התוצאה שווה את המאמץ. תבשיל זה יכול להוות חוץ מהיותו מעדן בפני עצמו, כתוספת לרטבים, לתבשילי בשר ועוף או כסירופ ותוספת לעוגות וגלידות.
אפשר לארות תאנים -
ללא תשלום- בואדיות, בורות מים ובוסתנים נטושים, או לקנותן אצל הירקן.
המרכיבים:
- צנצנות מעוקרות עם מכסה
- 1 ק"ג תאנים שלמות בשלות אך לא רכות מדי
- 600-800 גרם סוכר (תלוי בדרגת המתיקות אליה מעוניינים להגיע)
- 2 מקלות וניל
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
- לדקור את התאנים במספר מקומות בקיסם, לשים בסיר.
- לכסות עם הסוכר ולהניח מכוסה במקרר ללילה, או למספר שעות
- לבשל על אש בינונית .
- בהתחלה לערבב כל הזמן בעדינות עד שהסוכר נמס. (אם ישנה סכנה כזו אפשר להוסיף מעט מים)
- מוסיפים את מקלות הווניל ואת תכנם לסיר
מבשלים כ- שלושת רבעי שעה.
- מוסיפים את מיץ הלימון
- מבשלים עד שהמרקחת מוכנה (איך יודעים? מגירים טיפת מרקחת על צלחת ומטים. אם הטיפה נוזלת, ממשיכים בבישול. אם לא - מכבים את האש)
- מסירים מיד מהאש. כשהיא מתחילה להתקרר
- מעבירים לצנצנת, שאותה אוטמים רק כשהמרקחת קרה לגמרי.