ריבת אתרוגים
המתכון באדיבות משה רוט בעל פרדס אתרוגים
צמחים המרכיבים מתכון זה:
אתרוג
עונות איסוף: אחרי חג הסוכות במשך כל החורף
האתרוג משמש ביהדות כאחד מארבעת המינים שנוטלים בסוכות. יש המוכנים לשלם עבור אתרוג מהודר ממון רב. יום לאחר החג אין לו מחיר, אפשר לקבלו ללא תשלום בפרדסים.
סגולות רבות נתלו בו באתרוג.
ברפואה המודרנית. ממאמרים עדכניים עולה כי לפי הספרות של הרפואה המדעית והקונבנציונלית לאתרוג יש פעילות אנטי סרטנית, אך עדיין נדרשים מחקרים לאושש טענה זו. יש עדויות כי פירות מסוג ההדרים באופן כללי מכילים חומרים נוגדי סרטן.
אנו לא נתווכח ונכין ממנו ריבה ביתית ממתכוניו של משה רוט בעל פרדס אתרוגים.
המרכיבים:
- 1 ק"ג סוכר
- 1 ק"ג קליפות אתרוגים.
- מעט תמצית וניל.
אופן ההכנה:
- מקרצפים את קליפת הפרי
- חותכים כל פרי, מוציאים את הפלחים וזורקים
- קולפים את הפרי בעזרת קולפן
- שוקלים את הכמות, (1 ק"ג) חותכים לפרוסות דקות ומניחים .
- שופכים את הסוכר ומשהים כיממה
- מרתיחים על אש קטנה 5-6 שעות,
- אפשר להוסיף מעט תמצית וניל,
- מעבירים לצנצנות סטריליות בואקום וליהנות בימי החורף!