ריבת עוזררים "טטלת זערור"
המתכון באדיבות מתכון ששמע נסים קריספיל מהפלחים הערביים.
צמחים המרכיבים מתכון זה:
עוזרר קוצני
עונות איסוף: קיץ
לפי מיתוסים עתיקים, צמח העוזרר מן הברק, לכן הוא התקדש על הקדמונים. הוא נחשב בעיני היוונים כעץ מבשר-טוב וכסמל לאחדות הזוג הנשוי. קהל המוזמנים והמסייעים בטכסי חתונה נושא אותו כלפידים, להאיר את דרכם של בני הזוג אל חדר הכלולות. הכלות ביון מתקשטות עד היום בזרים הקלועים מפרחי עוזרר, ומענפיו בונים את הסכך לחופה.
כבר מימי קדם ידעו הקדמונים על סגולותיו הרפואיות של העוזרר
הרמב"ם מזכיר את העוזרר ברשימת הסמים (תרופות) הקרים והיבשים.
ערביי הארץ מכינים מפירותיו ליפתנים, מרקחות ותוספות שונות למאכלים.
נסו גם אתם
המרכיבים:
- 1 ק"ג פירות עוזרר (צבע הפירות לעת עונת ההבשלה צהוב-אדמדם וטעמם מתוק-חמצמץ)
- 1 ק"ג סוכר
- חצי ליטר מים
- צנצנת זכוכית.
אופן ההכנה:
- ממיינים את הפירות ובוחרים את הבשלים והלא מתולעים.
- שוטפים ומכניסים לסיר בישול.
- מוסיפים מים ומבשלים כשעה וחצי. הפירות מתבקעים בבישול והזרעים יוצאים החוצה.
- בתום זמן הבישול מסננים את המרתח מזרעים ומחלקים קשים.
- מוסיפים סוכר בכמות השווה לכמות הנוזל, וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
- את הריבה משמרים בכלי זכוכית.
- ערביי הארץ נוהגים לאוכלה בבוקר עם שתית התה.