סמבוסק במילוי ציפורנית מצרית מאודה
המתכון באדיבות נהידה כבישי כפר ג'וליס טל:054-7890557
צמחים המרכיבים מתכון זה:
צפורנית מצרית
עונות איסוף: חורף
ציפורנית מצרית גדלה בחודשי דצמבר ינואר והלאה במקומות שונים ובמרבדים בעיקר בין כרמי הזיתים. כל הצמח טעים למאכל כל עוד הוא צעיר, או בעת תחילת הפריחה, אח"כ הוא הופך גס ואינו טעים למאכל.
המרכיבים:
- 1 ק"ג קמח מלא אורגני מנופה
- כפית מלח ( ניתן להוסיף חצי כפית שמרים או פחות )
- רבע כוס שמן זית
- 2 כוסות מים פושרים
- מילוי:
- 1-2 חופנים של ציפורן מצרית (כל הצמח ),
- 5 בצלים,
- 1 ק"ג עלי עולש בר או תרד,
- תבלינים: הרבה סומאק, שום כמון , שמן זית, מלח
אופן ההכנה:
- מאדים את הירקות ומסננים.
- לשים בצק מהחומרים המצויינים שלמעלה (חוץ מהירקות), עד שנהיה חלק .
- מכסים ונותנים לו לנוח כשעה.
- צרים 8-10 כדורים באיזה גדול שרוצים לא יותר מדי גדול, על משטח מקומח עדיפות מקמח תירס.
- כעבור 45 דקות לערך מתחילים לרדד כל חלק בנפרד לעיגולים ביד (כמו פיתה או עם מערוך )
ממלאים חצי עיגול של הבצק בתערובת החליטה וסוגרים את הבצק בצורה של חצי ירח.
- מבשלים או אופים:
ניתן באפיה / או בטבון / סאג' עד הזהבה, כ 20 דקות.
לשאלות ניתן להתקשר לנהידה כבישי 054-7890557