קציצות מעלים ואמירים של סלק מצוי
המתכון באדיבות דן ענברי
צמחים המרכיבים מתכון זה:
סלק מצוי
עונות איסוף: חורף
בין צמחי התרבות שפותחו ממנו נמנים: סלק-הגינה, עם שורש אדום עבה, סלק בהמות, עם שורשים עבים ענקיים (עד 20 ק"ג), להזנת פרות ולהגברת תנובת החלב; וסלק הסוכר.
המרכיבים:
2 ק"ג עלים ואמירים טריים של סלק מצוי.
( יש לשים לב שאין כנימות בחלק התחתון של העלה), 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות.
1 תפוח אדמה מגורר דק.
3/4 כוס קמח מלא
2 ביצים
2 כפיות מחוקות מלח שולחן
1 כפית מחוקה פלפל שחור טחון.
אופן ההכנה:
- לשטוף את העלים היטב במים, לבשל כ- 15 דק' עד שמתרככים, לסנן מהמים, ולקצוץ בסכין עג"ב לוח.
- מערבבים היטב את כל המרכיבים ומניחים בכף כמויות שוות של עיסה על מחבת עם שמן חם.
- לטגן משני הצדדים עד שנראה מוצק ומוכן.
ניתן לשמור במקרר כמה ימים או להקפיא לזמן ארוך.
טיפ: במי הבישול השתמשתי כבסיס למרק.
בתיאבון!