מטבוחה עם ריג'לה - רגלת הגינה
המתכון באדיבות מתכון עממי
צמחים המרכיבים מתכון זה:
רגלת הגינה
עונות איסוף: קיץ
לעירוניים שבינינו: בשווקים הדרוזיים והערבים בגליל וליד שער שכם יושבות הכפריות שמביאות איתם ירקות בלאדי המכפרים.
בינהם תמצאו גם את הריג`לה היפה הנמכרים בצרורות.
כילדה ליקטנו את כל הריג`לה שגדלו בר בחצר ובין עצי התפוז ליד ה"צלחות", היינו קוצצים אותן במתקן מיוחד והיינו מאכילים בהם את התרנגולות כדי שיהיו להם ביצים עם חלמון צהוב יותר.
היום אנו יודעים שבצמח ישנו אחוז גבוה של אומגה 3
המרכיבים:
שני צרורות רגלת הגינה (בצמחי בר עובדים לפי העין- לא מדייקים..)
בצל אחד חתוך דק
מספר שיני שום
4 עגבניות גדולות
פלפל ירוק חריף אחד
תבלינים
אופן ההכנה:
קוצצים בצל אחד ומספר שיני שום, ומטגנים בסיר עם מעט שמן
מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות קטנות
ואת הריג`לה חתוכה לחתיכות קטנות
מוסיפים תבלינים:
פלפל ירוק חריף אחד
כפית פלפל אדום חריף טחון
מעט מלח
אבקת מרק עוף ללא גלוטמט
מבשלים עד שמתרככים כל המרכיבים
טועמים ומתקנים תיבול
למי שאינו אוהב מאכלים חריפים הצעת הגשה שונה
סדרו בצלחת כמות של גבינה לבנה כמו שמסדרים חומוס במרכז שימו את המטבוחה, מעדן!!!!