סלט עולש מבושל
המתכון באדיבות אורי מאיר- צ'יזיק
צמחים המרכיבים מתכון זה:
עולש מצוי
עונות איסוף:
מינים רבים של עולש מצויים בשטח. הם שונים מעט זה מזה במראה אך כולם מרים מאוד. המרירות שלהם נחשבת טובה מאוד לבריאות ובעיקר לתפקוד הכבד. את העולש אפשר לקצוץ חי לסלט או לבשלו ומהשורש שלו מכינים משקה דמוי קפה. המים בהם מבושל העולש משמשים כתרופה לניקוי הדם וזירוז פעולת מערכת השתן. לעולש יש מתכון ערבי מסורתי
המרכיבים:
צרור עלי עולש
בצל לבן גדול
שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. שולקים את העולש במים חמים, מוציאים, סוחטים וקוצצים (לא לשכוח לשתות את המים, זה מאוד בריא)
2. מטגנים את הבצל על אש נמוכה עד שהוא משחים מאוד.
3. מוסיפים את העולש הקצוץ ומלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לטגן עד שמזהיב.