עוף מתובל בסומק (אוג הבורסקאים)
המתכון באדיבות מתכון עממי לבנוני
צמחים המרכיבים מתכון זה:
אוג הבורסקאים
עונות איסוף: סתיו וחורף בהרי ירושלים
תבלין הסומק מופק מפירות
אוג הבורסקאים.
התבלין המשובח ביותר מופק מציפת הפרי.
העץ גדל בר ואפשר לגדלו ללא קושי בגינה ביתית.
לתבלין הסומק טעם עדין חמצמץ, המזכיר לימון ועשוי להחליף שימוש בלימון או חומץ. הוא בשימוש יומיומי במטבחים הימתיכוניים במיוחד בלבנון וארצות ערב.
המרכיבים:
• 1עוף מחולק לארבע
• 1 בצל קצוץ
• 2 שיני שום כתושות
• 6 כפיות שמן זית ( 120גרם)
• 2 כפיות סומק כתוש או טחון
• מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים יחד
- משרים את העוף במשרה למספר שעות
- שמים את העוף תחת להבת גריל או ברביקיו
- הופכים 3-4 פעמים ושופכים את הרוטב הנוטף
אוכלים בתיאבון