פרחי כליל החורש - קערה מקרח שבה כלואים פרחי כליל החורש
המתכון באדיבות צוות צמח השדה
צמחים המרכיבים מתכון זה:
כליל החורש
עונות איסוף: אביב - בין פורים עד לאחר הפסח
פרחי כליל החורש הינם אכילים, טעמם חמצמץ מתקתק ויותר מכך הם יפהפיים. הדרוזים נוהגים לקשט בהם עוגות, סלטים ומאכלי אחרים.
הפתיעו את האורחים ואת עצמכם ביצירת קערה אביבית שבה שילבתם פרחי כליל החורש ורודים.
שימו לב!!! הפרח מוגן - הוא פורח בגינות פרטיות רבות , לבעלי הגינה מותר כמובן לקטוף.
המרכיבים:
- שתי קערות זכוכית תואמות אחת קטנה מהשניה בקוטרה
- פרחי כליל החורש (שלא נקטפו בטבע)
- מים
- פריזר להקפאה
אופן ההכנה:
- קטפו פרחים יפים ורעננים ושיטפו אותם
- סדרו בתחתית הקערה הגדולה מבחר פרחים שיתן נפח לקערה.
- הניחו עליהם את הקערה הקטנה ביותר ושיפכו מים עד לגובה הרצוי לקערת הקרח, רצוי לא עד לשפה העליונה
- להצלחת המשימה, דרושה בשלב זה עבודה עדינה: פזרו בזהירות סביב הקערה ההקטנה (בתוך הקערה הגדולה) מבחר פרחים יפים ושטופים ודחפו אותם בעדינות כלפי מטה בעזרת כפית או צידו האחורי של סכין. הפרחים נוטים לצוף לכן יש לצופף אותם ואפשר שיבלטו מעל למים.
- פנו במקפיא מקום מאוזן כדי שהקערה שאתם יוצרים תהיה מאוזנת.
- לשיחרור ה"יצירה": הוציאו מהמקפיא, הפשירו מעט ושחררו ראשית את הקערה הקטנה, אח"כ את הקערה התחתונה.
- אפשר כמובן למלא בירקות ירוקים, מנה אחרונה, או כל רעיון אחר ... אל תשכחו שהגימיק הזה נמס די מהר!!!