סלט עולש
המתכון באדיבות
צמחים המרכיבים מתכון זה:
עונות איסוף: חורף
nתכון מאת חוסאם עבאס. מתאים גם לליל הסדר.
לזיהוי עולש: עלי עולש הינו שם כללי לעלים ממספר מינים של צמחים, מהבר ומגידולים חקלאיים: עולש מצוי, עולש שמגדלים כגידול חקלאי, סלק בר, או עלי חסת המצפן צעירים.
המרכיבים:
חומרים:
1 צרור עולש
1 בצל גדול
1 כפית סומאק
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
מלח
אופן ההכנה:
מנקים את העולש וחותכים לחתיכות. קוצצים את הבצל. מעבירים לקערה.
בוזקים על הכל את הסומאק ומקפיצים. יוצקים את השמן ומיץ הלימון, מתבלים במלח לפי הטעם, מערבבים ומגישים מיד.