סלטים קריםסלטים קרים

סלט עולש

המתכון באדיבות

צמחים המרכיבים מתכון זה:
עונות איסוף: חורף

nתכון מאת חוסאם עבאס. מתאים גם לליל הסדר. 

לזיהוי עולש:  עלי עולש הינו שם כללי לעלים ממספר מינים של צמחים, מהבר  ומגידולים חקלאיים: עולש מצוי, עולש שמגדלים כגידול חקלאי, סלק בר, או עלי חסת המצפן צעירים.


המרכיבים: חומרים:

1 צרור עולש

1 בצל גדול

1 כפית סומאק

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

מלח


אופן ההכנה:
 מנקים את העולש וחותכים לחתיכות. קוצצים את הבצל. מעבירים לקערה. 

בוזקים על הכל את הסומאק ומקפיצים. יוצקים את השמן ומיץ הלימון, מתבלים במלח לפי הטעם, מערבבים ומגישים מיד.



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים