סלטים חמיםסלטים חמים

סלט לוביה

המתכון באדיבות מתכון שהוסב ממתכון עממי

צמחים המרכיבים מתכון זה: לוביה מצרית
עונות איסוף:

לוביה היא אחד מצמחי התרבות העתיקים ביותר, היא קטנית שאחיותיה הן השעועית והאפונה. חיצונית היא דומה לשעועית הירוקה, אם כי דקה ועדינה ממנה, פחות פריכה ובעלת תרמילים ארוכים יותר. משך הבישול שלה קצר ביותר. אפשר גם להחמיץ, לטגן, לשלב אותה בסלטים או לייבש.
הלוביה היא אחד מסממני החג בראש השנה:
רוביא (לוביה) - מין שעועית צרה ומוארכת

"יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שירבו זכויותינו ותלבבנו."


המרכיבים: 600 גרם לוביה ירוקה
1 כוס לוביה יבשה (בחנויות הטבע או בשוק)
2 בצלי שאלוט חתוכים לפרוסות דקיקות
10-12 עגבניות מיובשות כבושות בשמן, קצוצות
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
5 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ בן יין אדום
מלח
פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
1. מנקים את הלוביה הירוקה, חותכים לשניים וחולטים במי מלח רותחים למשך דקה. שוטפים במים קרים.

2. שוטפים את הלוביה היבשה ומבשלים במים כ-30 דקות עד להתרככות. מסננים היטב ושוטפים במים קרים.

3. בקערה גדולה, מערבבים את שני סוגי הלוביה, הבצלים, עגבניות מיובשות, פטרוזיליה ושום. מתבלים בשמן זית, חומץ, מלח ופלפל ומגישים בטמפרטורת החדר.



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים