מרק אביבי חם וטעים
המתכון באדיבות גילת בן נתן
אקרופוליס החדשה
http://www.youtube.com/user/samadhi1818?feature=mhum
צמחים המרכיבים מתכון זה:
סרפד צורב,
גזר קיפח,
כרפס ריחני,
כרפס הביצות,
תות שחור
עונות איסוף: סוף החורף אביב
אמנם מהגזר הקיפח תרתבו את גזר הגינה אך שורשי הגזר בד"כ אינם אכילים בשלמותם, אלא רק קליפתם החיצונית, אותה ניתן להסיר מהליבה העצית.
את סרפד הכדורים יש לאסוף עם שרוולים ארוכים וכפפות עבות (קצת מאתגר, אך חבל לוותר- הוא מוסיף טעם מצוין).
המרכיבים:
- בצל גדול קצוץ.
- שמן זית
- 3 שורשי גזר קיפח- רחוצים ומקורצפים היטב
- תבלינים- כמון, פפריקה מתוקה, מעט פלפל שחור.
- 2 חופני כרפס ריחני\ביצות
- 2 חופנים עלי עץ תות בהירים וללא פגמים
- 4-5 גבעולי סרפד רגיל\כדורים
- מלח
- תוספות אפשריות: חצי חבילת נודלס, קצת פריקה.
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד ששקוף, מוסיפים את שורשי הגזר (שלמים),
ומטגנים יחד עד שהבצל מזהיב,
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- אחרי 2 דקות מוסיפים את הירוקים הקצוצים ( לא חייבים לקצוץ את הסרפד אם חוששים להיצרב)
מלח ומים יותר מכיסוי.
- בשלב זה ניתן להוסיף גם אחת התוספות.
- מבשלים ברתיחה מתונה כ- 20-15 דקות.
- אוכלים חם.
- יש מי שאוהבים להוסיף לימון.