סלט ריג'לה עם לחם טרי
המתכון באדיבות מתכון שפותח בבית הספר הדמוקרטי ברעננה - שלחה מיקי ברדה
צמחים המרכיבים מתכון זה:
רגלת הגינה
עונות איסוף: קיץ
המתכון פותח בשיעור מיוחד בבית הספר הדמוקרטי ברעננה, שנקרא "סדנא נודדת", ובו מטיילים בשדות מסביב לעיר, חווים את הטבע מקרוב, ונהנים ממה שיש לו להציע לנו, גם בתחום האוכל. הילדים, שחלקם לא יגעו בסלט בבית, טורפים את הסלט ומבקשים תוספת שניה, שלישית ורביעית.
אפשר לנסות את המתכון גם בבית.
המרכיבים:
5-6 שיחי ריג'לה
מיץ מלימון אחד
מלח לפי הטעם
זעתר לפי הטעם
שמן זית
כיכר לחם אחיד טרי
אופן ההכנה:
בעונת הקיץ, כאשר מתחילים להשקות את הגינות, עולה "עשב רע" – רגלת הגילה (ריג'לה). זה הזמן ללקט, גם בעיר.
קוטפים 5-6 שיחי ריגלה, יושבים בצל ותולשים את העלים לתוך קערה. ממלאים את הקערה במים ודטרגנט אורגני ובוחשים את העלים, כדי שהחול והתולעים/זחלים והכנימות אם יש ישקעו או יצופו. מוציאים את העלים ושופכים את המים . מחזירים את העלים לקערה, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח וזעתר.
מערבבים ומשהים מעט. קוראים לילדים שעומדים בתור עם פרוסות הלחם שלהם, ועל כל פרוסה שמים כף סלט עם רוטב. אוכלים בכיף כפול: גם מהטעם, וגם ממראה הילדים האוכלים ירק בהתלהבות.