פשטידת סרפדים
המתכון באדיבות אתר בישולים
צמחים המרכיבים מתכון זה:
סרפד צורב,
סרפד הכדורים
עונות איסוף: חורף אביב
שימו לב וקטפו את עלי הסירפד בזהירות רבה, העלים צורבים מאוד ויש מי שאלרגיים להם עד סכנת חיים. לאחר בישול אין סכנה ...
המרכיבים:
מרכיבים להכנת הבצק:250 גרם של קמח חיטה מלא משובח
3 כפות של שמן זית טהור
קורט מלח
חצי כוס מים
2 חלמונים
מרכיבים להכנת מלוי הפשטידה:4 ביצים בגודל בינוני
חופן של עלי סרפד – רק העלים, ללא הגבעולים
בצל לבן חתוך דק דק
3 שיני שום קצוץ או כתוש
כף גדושה של שמן זית
מלח ופלפל לפי העדפה אישית
2 כוסות של בורגול / קינאה / אורז / דוחן
אופן ההכנה:
1 משמנים מעט תבנית אפייה ומכניסים את מרכיבי הבצק לגריסה במעבד מזון עד שמקבלים מרקם של בצק.
2. מרדדים את הבצק ומורחים על תחתית התבנית עד שהכול מרופד.
3. חולטים את עלי הסרפד. מוציאים מהסיר ומביאים לקירור וסוחטים את הנוזלים כמה שאפשר.
4. מערבבים את עלי הסרפד יחד עם מרכיבי המילוי עד שמגיעים למרקם אחיד.
5. יוצקים את התוכן שנמצא בקערה על הבצק הנמצא כבר בתבנית.
6. אופים למשך של 180 מעלות בחום שחומם מראש.
* ניתן להוסיף מעל מעט גבינת עזים או גבינה לבנה
בתיאבון
*מתכון באדיבות אתר בישולים*