מנות עיקריותמנות עיקריות

קציצות מעלי חלמית

המתכון באדיבות ד"ר אבנר כהן ז"ל 

צמחים המרכיבים מתכון זה: חלמית מצויה
עונות איסוף: חורף




המרכיבים:

400 ג' עלי חלמית צעירים

  • בצל גדול
  • 4 שיני שום כתושים
  •   2 ביצים
  • חצי ספל פירורי לחם
  • מיץ מלימון
  • מלח. פלפל, פפריקה וכמון

אופן ההכנה:

שמים את עלי החלמית בסיר ויוצקים עליהם מיץ לימון ומים רותחים לכיסוי. מניחים מספר דקות ושופכים את המים.  מניחים לעלי להצטנן מעט.

חותכים את עלי החלמית לרצועות דקות

חותכים את הבצל לחתיכות קטנות,

מטגנים בסיר שטוח עם מעט שמן זית עד שהבצל נעשה שקוף.

מוסיפים את החלמית לבצל המאודה,

מערבבים ומבשלים עוד מספר דקות. מניחים לתערובת להצטנן

מוסיפים פירורי לחם, ביצים, שום כתוש ומתבלים, מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר במקרר כחצי שעה לפחות

צורים קציצות שטוחות ומטגנים עד להזהבה.

(ניתן להוסיף לתערובת גם בשר טחון).

 בתיאבון




חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים