החרוב הוא קיטניה לכל דבר. לכן כדאי להכין ממנו ממרח בסגנון חומוס.
טעמו המעודן והמיוחד של החרוב מתבלט בממרח זה.
את הזרעים אין צורך ללקט במיוחד. כשאתם מכינים קמח חרובים, תוכלו פשוט להכין חומוס מהזרעים הנותרים.
3. הזרעים יתרככו, יתבקעו ויזכירו במראם שעועית. המרירות האופיינית תעלם אף היא.
4. כאשר הזרעים רכים, סננו את המים.
5. בבלנדר או מעבד מזון טחנו את הזרעים המבושלים עם שליש כוס מים, וכשהם במרקם משחתי הוציאו לקערה.
6. מזגו מעל המחית את הטחינה, הלימון והתבלינים וקפלו אותם יחד. זלפו שמן זית מקומי מעל.
מומלץ להגיש עם פיתות טריות או עלים רעננים לניגוב.
בתאבון.
חיפוש מתכונים
|
אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח. |