תבליניםתבלינים

קמח חרובים מתוק

המתכון באדיבות אביבית ג'וטי ברקוביץ'

צמחים המרכיבים מתכון זה: חרוב מצוי
עונות איסוף: קיץ

קמח חרובים מתוק הוא חומר פלא במטבח שלי. הוא גם מחליף את הקמח הרגיל בחלק מהמתכונים (בעיקר כשיש אורחים הרגישים לגלוטן) וגם מוסיף מתיקות נעימה. הוא מוסיף טעם חום שילדים אוהבים לחשוב שקשור להימצאות שוקולד בבלילה ולכן מגביר את האכילה של המאכל. פרי עץ החרוב עשיר בסידן הנספג בקלות, עשיר בברזל ובסיבים.




המרכיבים: 1 ק"ג פירות חרוב
אופן ההכנה:
1.שוטפים את החרובים במים מאבק ושאריות חרקים.

2.מפרקים את החרובים לפיסות בגודל סנטימטר ומפרידים מהזרעים (מומלץ לשמור ולהכין מהם מעדן אחר).

3.משטחים את החרובים בתבנית אפיה ומכניסים לתנור האפיה - 10 דקות בחום של 200 מעלות צלסיוס ואז שעה נוספת בחום של 100 מעלות צלסיוס. מטרתנו לייבש את החרובים מכל נוזל שיש בהם.

4.מוציאים מהתנור, מצננים ומרסקים בבלנדר איכותי.
הבלנדר שאני משתמשת בו נקרא ויטהמיקס. אבל היום ממליצים על בלנדר מעולה שנקרא JTC שעושה עבודה מעולה.

5.שומרים בצנצנת אטומה : שבועיים במקרר, וחודשיים במקפיא.



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים