סלט לוביה, סלק ועלי נחלים - מרענן
המתכון באדיבות אביבית ברקוביץ'
צמחים המרכיבים מתכון זה:
נענע משובלת,
לוביה מצרית,
גרגיר הנחלים,
כרפס הביצות
עונות איסוף: קיץ וסתיו
כדי למצוא את הצמחים לסלט זה ראו את מדריך הליקוט בקישור שלמטה .
את הלוביה ניתן להחליף בזרעי שעועית תאילנדית או אחרת
המרכיבים:
חצי קילו לוביה מבושלת (כדאי להשרות, להנביט ואז לבשל ללא מלח)
שני סלקים (מבושלים או נאים)
צרור עלי נחלים: כרפס ביצות, גרגר נחלים ונענע משובלת
לימון
מלח, פלפל ושמן זית.
אופן ההכנה:
1. קוצצים את עלי הנחלים.
2. אם הסלק נא - מגררים אותו בפומפיה, אם הוא מבושל, חותכים לקוביות.
3. מערבבים את כל חומרי הסלט. מתבלים במלח, ולימון. משרים 10 דקות ואז מוסיפים שמן זית ומגישים.
הסלט נשמר מעולה במקרר.בנוס
מדריך ליקוט קייצי של אביבית ברקוביץ' :
https://drive.google.com/file/d/0BwVqsGsL7X-SWDJYcFdCM2ZUU3M/view