מרק חמציצים חורפי ומנחם
המתכון באדיבות ברק שגיא "בר ליקוט"
צמחים המרכיבים מתכון זה:
חמציץ נטוי
עונות איסוף: חורף
העלים ו
הגבעולים של חמציץ נטוי מכילים בתאיהם מלחים אשלגניים וסידניים של חומצה חומעתית הקרויה בלועזית על שם סוג זה oxalic acid, המקנה להם טעם חמצמץ עדין ונעים לחך,
לא מומלץ לאכול הרבה ממנו, כי החומר פוגע בכליות, והוא מסוכן אם מרבים באכילתו.
במרק זה אין הרבה מהחמציצים ובכל זאת בפעם ראשונה איכלו מעט וראו איך התגובה .
המרכיבים:
מרכיבים: לסיר גדולצרור (בשתי ידיים) של חמציצים עם העדפה לגבעולי פריחה.
8 עגבניות גדולות
2 בצל סגול גדול
5 סמ שורש ג'ינג'ר
2 פלפל צ'ילי מנוקים מגרעינים
15 שיני שום
ליטר וחצי של קרם קוקוס
שתי כפות של שמן קוקוס
מלח, אבקת צילי
מספר שיני שום או אבקת שום
אופן ההכנה:
קוצצים דק דק
שני בצלים גדולים, שני פלפל צ'ילי, 4 סמ שורש גינגר, כל השיניים מראש שום, לקערה אחת
גוררים עגבניות לרסק
קוצצים חמציצים דק דק
בישול:
מקפיצים את הבצל, שום, צילי וגינגר עד שהבצל שקוף
מוסיפים חצי ליטר קרם קוקוס (לפחות 80 אחוז קוקוס)
מערבבים
מוסיפים חמציצים ורסק עגבניות ומערבבים
מבשלים חמש דקות בסיר סגור
מוסיפים מים בערך 50% מהנפח הקיים.
מביאים לרתיחה ומשלים על אש גבוהה כעשר דקות.
מוסיפים מלח
בודקים טעמים המרק צריך להיות חמוץ חרפרף. מתקנים טעמים אם יש צורך.
מורידים מהאש ומוסיפים ליטר קרם קוקוס
בתיאבון