סלטים חמיםסלטים חמים

סלט חם לוף ו/או ולופית וחמציצים - מתכון למתקדמים

המתכון באדיבות מתכון עממי



צמחים המרכיבים מתכון זה: לוף ארץ-ישראלי, חמציץ נטוי, לופית מצויה, חומעה יפה
עונות איסוף: חורף


הלוף והלופית הינם צמחים רעילים. יש בהם חומרים גבישי אוקסלט הסידן.  אחרי בישול החומרים הללו מתפרקים. בד"כ מוסיפים להם בבישול חומרים שמנטרלים את הגבישים הללו.
מיני חומעה או חמציצים או לימון .
הגבישים עוקצים ומאוד לא נעימים. לא מתים מזה אבל זה ממש לא נעים ועלול אפילו להיות מסוכן.  לכן שימו לב היטב להוראות המתכון .


יש הוכחות לכך שאבותינו גידלו לוף למאכל. את זה אנו למדים ממסכת זרעים (משנה וגמרא)  
אוכלים את העלים והפקעת.
יש לבחור עלים צעירים ולחתוך את העורקים הראשיים. כמו כן לחתוך את העלים  בניצב לעורקים כל יש יותר שטח פנים של העורקים כפי חוץ והבישול יוציא מה שיותר את החומר אוקסלט הסידן.  
עצה: התחילו עם לופית היא עדינה יותר
אחרי הבישול טעמו מעט ובדקו על קצה הלשון  אם אין עקצוצים . אם עדיין יש המשיכו לבשל .

יש עדות שהעלים הללו נחשבים בהן מעדן, ויש  שמבשלים את העלים במשך 4 שעות !

בזהירות ובהצלחה




המרכיבים: 1 בצל קצוץ לקוביות

מספר עלי לוף או לופית נקיים וחתוכים דק בניצב לעורקים אחרי שהוצאתם את העורקים הראשיים .

צרור גבעולי ופרחי חמציצים חתוכים באורך של כ 1 ס"מ
( פחות ממשקל עלי הלוף) או עלי חומעה קצוצים גם הם בניצב לגבעול .

שמן לטיגון

מלח ולימון לפי הטעם


אופן ההכנה:
מטגנים או מאדים את הבצל בשמן

מוסיפים את עלי הלוף או הלופית הצעירים והקצוצים ואת החמציצים (או עלי החומעה החתוכים)

וממשיכים לבשל לפחות עוד חצי שעה.

טועמים בזהירות על קצה הלשון . אם אין עקצוצים

הצבע המתקבל אינו מלהיב אולם הטעם כן !!!

מגישים ליד אורז או כממרח לאחר טחינה בבלנדר

בתיאבון





חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים