מנות עיקריותמנות עיקריות

פַטָאיֵיר

פַטָאיֵיר

המתכון באדיבות שנה בגינה


צמחים המרכיבים מתכון זה: אזוב מצוי
עונות איסוף: חורף וקיץ

הפטאייר הוא מאכל מסורתי מהמטבח הערבי המקומי. יש לו שפע של גרסאות, בהתאם לעונה, לאזור ולמשפחה - אבל בכולן מדובר במאפה טעים ונעים לחיך, של בצק שמרים הממולא בטעמי בטעמי השדה. גם אתם יכולים לגוון עם גרסא משלכם,
עם עלים נוספים, תוספות חביבות ושלל טעמים שישביחו את החגיגה העונתית.


המרכיבים:

לבצק: 2 כוסות קמח + כפית שמרים

3/4 כוס מים, 1/4 כוס שמן זית, כפית שטוחה מלח


למילוי: תבלין זעתר מוכן / עלי אזוב יבשים / טריים

שמן זית




אופן ההכנה:

1.לשים את חומרי הבצק כ-10 דקות.

2. מערבבים את הזעתר עם שמן הזית, לקבלת תערובת יבשה*.

   *אפשר להוסיף: בצל מטוגן, עלים נוספים שטוגנו קלות, אגוזים ועוד.

3. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומרדדים לפיתות קטנות.

4. במרכז הפיתה מניחים כף מתערובת הזעתר, וסוגרים לצורת אוזן המן.

5. מחממים תנור לחום הכי גבוה שאפשר (לפחות  220, עדיף במצב גריל).

6. מברישים בשמן זית ואופים כ-4 דקות.

7. הופכים, מברישים שוב, ואופים 4 דקות נוספות.

~ מגישים חם ~




חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים