סלט אביבי וצבעוני עם פרחי כליל החורש או פרחים אכילים אחרים
המתכון באדיבות שרה גולד
צמחים המרכיבים מתכון זה:
כליל החורש
עונות איסוף: סוף החורף-אביב , חודש מרץ
פרחי כליל החורש נאכלים נאים או מבושלים. טעמם חמצמץ מתוק. צבעם המיוחד מתאים להשתלב בסלט אביבי ויוסיף לצבעוניותו.
המרכיבים:
חסה
בצל סגול
אגוזי מלך
תפוזים או תותים או כל פרי עונתי מתוק וצבעוני
פרחי טריים ויפים של כליל החורש (או חוביזה , או עירית גדולה, או כובע נזיר או סקיה או אפון או טופח)
רוטב "רגיל"שמן זית מלח ולימון
רוטב מיוחד
2 כפות סילן
1 כף רוטב בלסמי
6 כפות שמן זית
מלח , פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מנקים את החסה וחותכים רצועות
חותכים את הבצל לפרוסות
קוצצים גס את האגוזים
קולפים את הפרי ( התפוז ) וחותכים את הפירות לחתיכות גסות בגודל של כ 1-1,5 ס"מ
מערבבים ומפזרים למעלה את הפרחים.
רוטב מערבבים את החומרים
מנערים אתה הרוטב עד שמקבלים אמולסיה
שופכים מעל (זהירות לא יותר מידי)
מערבבים
בתיאבון