מרק קר ומרענן לקיץ
המתכון באדיבות מתכון של מרק שלמדתי בבולגריה כולל טיפ קטן
צמחים המרכיבים מתכון זה:
סלק מצוי
עונות איסוף: אביב וקיץ
אין כמו מרק קר להפיג את חום הקיץ . העלים הירוקים בריאים משביעים ומחזקים
המרכיבים:
- קוביות גזר
- קוביות בצל
- שמן זית
- חצי כוס אורז רגיל או מלא שטוף היטב
- מים לפי הצורך
- עלים קצוצים של : סלק בר, מנגולד, תרד, חוביזה (עלים טריים וירוקים לפי הפריחה)
- (מעט מאוד אבקת סודה לשתיה : כשמינית כפית)
- אפשרי מיץ לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מאדים את קוביות הגזר והבצל בזמן זית ומעט מים
- מוסיפים את האורז ומאדים מעט
- מוסיפים מים
- כשהכל מבושל : מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה למי הבישול, כדי שהעלים ישמרו על הצבע הירוק )
- מוסיפים הרבה עלים קצוצים
- ומתבלים במלח פלפל ולימון