פריטטה עם עלים ירוקים
המתכון באדיבות מותאם מספר בישול איטלקי
צמחים המרכיבים מתכון זה:
קריתמון ימי,
אזוב מצוי,
חלמית מצויה,
סלק מצוי
עונות איסוף: כל השנה
מרגע שגיליתי את רעיון הפריטטה בספר איטלקי, היא אורחת קבועה במטבחנו, כאשר המרכיבים מתחלפים לפי המצאי בגינת הירקות שליד הבית ובשדות.
התבשיל הזה הוא ארוחה שלמה.
לא חייבים לדייק בכמויות, המנה הזו מלאה בוויטמינים בעיקר ויטמין C והרבה תאית, החשובה מאוד לחיידקי המעיים
המרכיבים:
ל 6-5 סועדים- 1 כף שמן זית
- 1/2כוס סלרי קצוץ (רק החלק ירוק)
- 2 כפות קריתמון ימי
- 2 כוסות עלים מעורבים (ממה שיש) סלק מצוי/חוביזה/עלי מנגולד/תרד/קייל, שטופים וקצוצים גס
- 7-6 ביצים
- כף עלי אזוב יבשים או טריים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 גבעולי בצל ירוק/עלי קריתמון ימי שטוף היטב, קצוץ (עלים וגבעולים)
- 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- מעט חלב מכל סוג או שמנת מתוקה דלה בשומן (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל־200 מעלות
- במחבת מחממים שמן זית עם מעט מים, מוסיפים את הסלרי ומאדים עד שיתרכך.
- מוסיפים את העלים. מכסים ומבשלים 3-2 דקות עד שהעלים מאבדים מנפחם
- בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם עלי האזוב, החלב או השמנת, מתבלים במלח ובפלפל,
- יוצקים את הביצים מעל תערובת העלים, מערבבים מעט ומכניסים לתנור עד שהביצים מבושלות.
- מוציאים את הפריטטה מהתנור, מפזרים בצל ירוק, ומעט פרמזן ומגישים
הערה
אפשר לשים את גבינת הפרמז'ן בתוך העיסה