ב-100 גרם ריג'לה יש 81 אחוזים מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין e, כ-17 אחוזים מהתצרוכת היומית של מגנזיום, כ-44 אחוזים מהתצרוכת היומית של ויטמין a וכ-35 אחוזים מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין c. יש בה גם שפע של נחושת (12.5%), ברזל (25%) ושלל ויטמינים מקבוצת ה-B. הריג'לה בעיקר עשירה מאוד בחלבון ובאומגה 3. ובסיבים תזונתיים מסיסים (מוצילגים). רצוי להעזר בריג'לה בקיץ (ובגרגיר והסרפד בחורף) כדי לאזן את הדיאטה שלנו.
הריג'לה נאכלת טריה על עליה וגבעוליה הצעירים והיא ירק נפלא משתלבת בקלות בכל סלט עלים טרי.
מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים כחצי שעה להתייצבות ולאיחוד הטעמים.
חיפוש מתכונים
|
אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח. |