סלט "ירקות השדה" עם רוטב איולי מפרחי חרדל-לבן
המתכון באדיבות אביבית ברקוביץ' הלקטית
צמחים המרכיבים מתכון זה:
חרצית עטורה,
חרדל לבן ,
צנון פיגיוני,
בן-חרדל מצוי,
סלק מצוי
עונות איסוף: חורף
העלים בחורף הינם רכים עדינים וטעימים ומלאים ביויטמינים ומינרלים, חלקם יפתיעו בטעמים לא ידועים (ידעתם שלגבעולי החרצית טעם של סלרי עדין)
כל משפחה תורמת ארומה יחודית לסלט. עלי ופרחי משפחת המצליבים תורמת את החריפות הנובעת משמן החרדל המצוי בכח חלקי הצמח.
העיקר לא מרוססים (אם נלקט באתרים שאינם מרוססים)
הרוטב המיוחד של השפים שאביבית עובדת איתם, מייחד את הסלט ומעלה אותו לדרגת "גורמה" .
המרכיבים:
לסלט:עלים: סלק מצוי, חרדל השדה, חרצית עטורה, פרסיון גדול, גרגיר הנחלים, בן-חרדל מצוי, חמציצים, עלי חומעה צעירים ועוד. ( חלקם נמכרים בחנויות -שם הם מרוססים)
גבעולים קלופים:
גדילן מצוי, חרצית עטורה, חמציץ
פרחיםעירית גדולה, חרדל-לבן, צנון מצוי, צנון פגיוני, חמציץ
פירות:
דו-פרק חופי, צנון פגיוני,
לרוטב איולי
פרחי חרדל-לבן ,
שיני שום
מלח
לימון
שמן זית
שימו לב : לבעלי בעיה בבלוטת התריס, לא מומלץ לצרוך כמות של צמחים משפחת המצליבים
אופן ההכנה:
סלטשוטפים היטב וקוצצים את כל החלקים חוץ מאשר את הפרחים
רוטב איולי
כותשים היטב את הפרחים יחד עם מספר שיני שום, מלח ולימון.
מוסיפים בטפטוף איטי את שמן הזית כדי שתיווצר אמולסיה צהובה חריפה ועדינה
שופכים ומקפיצים את הסלט ברוטב עד שיעטוף את המרכיבים מכל צידיהם
שומרים במקרר מספר ימים .
בתיאבון