Greek Fig Preserve (Glyko Sykalaki) - מעדן מתוק של תאנים לא בשלות- משומרות
המתכון באדיבות מתכון יווני מסורתי מתוק מאוד כפי שהם אוהבים, מכינים מתאנים לא בשלות
צמחים המרכיבים מתכון זה: דרבה מחודדת
עונות איסוף: אביב וקיץ
על המתכון היווני "סיקלקי" שמעתם? הנה הוא לפניכם. פגשתי אותו ביוון במלון טיטאניה באתונה, בו
התארחתי. זה מתכון מתוק וטעים בו משמרים (spoon
sweet)מתכון מסורתי תאנים שאינן בשלות .
המתכון מאתגר שמכינים במשך יומיים ... אם יש לכם זמן אתם מוזמנים .
המרכיבים:
25 תאנים לא בשלות (ביוון הם מכינים את התבשיל בחודש מאי )
1 ק"ג סוכר
3 כוסות מים
1 כוס מיץ לימון
25 מקלות ציפורן או וניל אמיתי
25 חצאי שקדים מולבנים וקלויים ( אופציונלי)
עלים של גרניום לימוני
כ 25 תאנים לא בשלות
1 ק"ג סוכר
אופן ההכנה:
יש לקלף את התאנים קילוף של קליפה דקה –
הגנו על הידיים בכפפות כנגד שרף התאנה (שרף
מתאנים לא בשלות מכילים אנזים הנקרא
פיקאין, הגורם לחלב להתגבש לגבן, בעת העתיקה השתמשו בהן ליצר גבינה מחלב, וצורב את
הידיים) הכניסו את התאנים לתור סיר
שטפו אותן , והרתיחו עם כמות מים שתכסה אותם כ 10 דקות.
שטפו במים קרים והרתיחו שוב, כך 3 פעמים, שפכו את המים והרתיחו במים
נקיים . שפכו את המים והניחו את התאנים על מגבת מטבח למשך כ- 12 שעות כדי להגיר את כל המים שנאגרו בהן .
שימו בתוך כל תאנה חצי שקד קלוף וציפורן
בשלו בסיר 3 כוסות מים ואת הסוכר, ערבבו עד שהסוכר נמס, והרתיחו.
כפו את הקצף מעל, אם יש צורך, הרתיחו משך
10 דקות. הוסיפו את התאנים ובשלו במשך 10 דקות.
הוסיפו את מיץ הלימון ועלי הגרניום. הניחו בסיר למשך 24 שעות