שני סוגי צמחי-בר אכילים צומחים במים רדודים ובשוליהם: כרפס וגרגיר. לשניהם פרחים לבנים קטנים . איך נבדיל ביניהם? לפי הטעם, כמובן!
הגרגיר הוא בן למשפחת המצליבים, ולו 4 עלי כותרת וטעמו מזכיר מצליבים אחרים כגון קולרבי, צנונית או כרובית חיה; הכרפס הוא בן למשפחת הסוככיים, וטעמו מזכיר גזר חי, או סלרי. יש כמובן עוד הבדלים, כגון בסיס-העלה המורחב של הסוככיים בכרפס.
כרפס-הביצות הוא עשב רב-שנתי קירח של בתי גידול לחים ולו 5 עלי כותרת . העלה גזור-מנוצה פעם אחת לאונות רחבות. הגבעולים משתרשים מהמפרקים.
פורח תקופה ממושכת, מאפריל עד אוקטובר. הפרחים לבנים, עתים נוטים לגוון ירקרק או אדמדם, ערוכים בסוככים. לסוככון מעטפית בת 5 חפיות או יותר.
שכיח במים רדודים בצפון הארץ ובמרכזה. תפוצתו העולמית רחבה, באזורים צפוניים וטרופיים כאחד. בסוג 20 מינים, הגדלים בבתי-גידול לחים. בארץ 2. הכרפס התרבותי (סלרי) קרוב למין כרפס ריחני הגדל בר בארץ.
ברפואה עממית מתייחסים אליו כאל סם ממריץ, וכן מאמינים ביכולתו לעזור נגד מחלות טחול.
כתב מייק לבנה