ברוכים הבאים למגדיר העצים והשיחים שביערות קק"ל. מגדיר זה הושק בשנת היערות הבינ"ל שצויינה ב-2011, והוא חלק מפעילות קק"ל למען האדם והסביבה.
היערות והפארקים לא היו קיימים כאן מאז ומעולם. ראשוני המתיישבים היהודים שהגיעו לארץ ישראל בשלהי המאה הקודמת מצאו כאן ארץ שוממה ללא פיסת צל. מאז הקמתה בשנת 1901, קק"ל נטעה למעלה מ- 240 מיליון עצים על פני כמיליון דונם.
כיום קק"ל היא הגוף היחיד בארץ המופקד על פעילות הייעור מתוקף אמנה שנחתמה בין קק"ל למדינת ישראל.
מגוון המינים שקק"ל נוטעת הוא רחב – עצים מחטניים, עצים רחבי עלים ועצי פרי. חלק מהעצים הם מהצומח הטבעי בארץ וחלק מהעצים הם מינים מארצות אחרות שאוקלמו בישראל.
משנות ה-80 של המאה ה-20 מקיימת קק"ל פעולות אקלום והשבחה לעצי יער מצטיינים כגון אורנים, ברושים ואיקליפטוסים. במקביל, החלו בקק"ל פעולות השבחה של מיני חורש ובוסתן מקומיים, המהווים חלק גדל והולך בנטיעות השוטפות כגון: אלונים, אלות, תאנים, חרובים ועוד. בחלקות אלו מתבצעות תצפיות אחר התפתחותם והתאמתם של המינים והטיפוסים השונים, כמו גם איסוף חומר ריבוי (זרעים וייחורים), לשימור ולנטיעה בעתיד.
מטרות תכניות ההשבחה מתמקדות בעמידות ליובש, לקרקע גירנית ו/או נתרנית ועמידות למזיקים ומחלות, ע"מ לשפר את חוסנו של היער העתידי להשלכות שינויי האקלים באזורנו.