במהלך יום העיון, נערך טקס חלוקת מלגות מקרן רנה קרשון, התומכת במחקרים אלה. בכנס השתתפו נציגי קק"ל, לצד מומחים בתחומי ייעור, כבאות, אקלים, מים וסביבה.
"אם פעם היה מי שחשב שאפשר לנהל שטחים פתוחים על פי תחושת בטן", אמר יו"ר קק"ל אפי שטנצלר, "הרי שכולנו מבינים היום, שכדי לעשות את הדברים נכון, אנחנו זקוקים למחקר רציני ומעמיק".
שטנצלר הוסיף: "לפני 110 שנים, תושבי הארץ שחיו פה לא נהנו מיערות כפי שיש לנו היום. תפקידנו לדאוג לדורות הבאים, שיוכלו גם הם ליהנות מעצים. קק"ל אינה לבד במשימה ואנחנו יוצרים מערכות של שיתופי פעולה בארץ ובעולם. את התורה שלמדנו אנחנו לא שומרים לעצמנו, אלא מלמדים אותה לשכנינו במזרח התיכון ולמדינות מעבר לים".
אבי פרל, המדען הראשי במשרד החקלאות, הצהיר כי קרן המדען מתכוונת להמשיך להשקיע בתחום הסביבה, האקולוגיה, היער והמרעה. "נשאף להרחיב את שיתוף הפעולה עם קק"ל, מתוך הבנה שהמחקר יכול לסייע בשימור היערות", אמר.
גרשון אבני, מנהל מינהל פיתוח קרקע בקק"ל, סיים את פרק הברכות ביום העיון, בהגדרת מטרת המחקר: להגדיר פערי ידע וסדרי עדיפות. "יחד עם מוסדות אקדמיים נפיק את המירב מכל מחקר. כולנו זוכרים שלא מספיק לחקור, יש להשקיע גם בהפצת הידע והטמעתו".
המושב הראשון ביום העיון, הוקדש להיערכות החדשה והאמצעים המתקדמים לכיבוי שריפות, בחלוף יותר משנה לאסון בכרמל. במרכז המושב השני עמד טקס חלוקת מלגות מקרן רנה קרשון. הקרן החלה לפעול ב-2005, כ-5 שנים לאחר שד"ר קרשון הלך לעולמו.
המושב השלישי, בראשות סימה קגן, נפתח בהרצאות שונות בנושא ייעור.
המושב הרביעי נערך בראשות מנחם זלוצקי וסקר מחקרים שהתפרשו מהנגב ועד הגולן.
למידע מפורט על דיוני יום העיון
הקליקו כאן.